yebisuyaiba は、現在準備中です。

2017/02/25 06:04




【 世界が認める 堺-SAKAI- の刃物 】

恵比寿刃(YEBISU YAIBA)包丁は、刃物制作において日本屈指の名産地 "大阪府 堺市" で製造されています。

600年以上の伝統を受け継いだ刀鍛冶職人の確かな技術により、1本1本丁寧に仕上げられる堺包丁は、徳川幕府が専売品として「堺極」の刻印を入れ販売したことで日本全国に普及しました。

現在では通商産業大臣より伝統工芸品に指定され、プロの料理人が使用する業務用包丁のシェア90%以上は堺職人によるもので、その品質の高さは折り紙つきです。


【 SAKAI blades which gains world recognition 】

YEBISU YAIBA kitchen knives are manufactured in the most famous production place for cutting blades production in Japan "Sakai City, Osaka Prefecture".

Sakai kitchen knives are finished carefully one by one by the reliable technology of the swordsmith who takes over the tradition of over 600 years.

They had been widely spread throughout Japan as the Tokugawa shogunate engraved "Sakai-Kiwami"(Kiwami means extreme) and sold it as a monopoly.

Currently designated by the Minister of International Trade and Industry as traditional crafts, more than 90% of kitchen knives attributed to Sakai craftworkers are used by professional chefs, which guarantees the highest quality available.



===== 恵比寿刃のコンテンツ =====

■□■ 恵比寿刃について ■□■

恵比寿刃について1 - コンセプト & ブランド名の由来 -
https://yebisuyaiba.theshop.jp/blog/2017/02/25/054042

恵比寿刃について2 - 世界が認める 堺-SAKAI- の刃物 -
https://yebisuyaiba.theshop.jp/blog/2017/02/25/060428

恵比寿刃について3 - 伝統を、世界へ -
https://yebisuyaiba.theshop.jp/blog/2017/02/25/060610

恵比寿刃について4 - 日本の「粋」を贈り物に -
https://yebisuyaiba.theshop.jp/blog/2017/02/25/060650


■□■ 無料メンテナンスについて ■□■

https://yebisuyaiba.theshop.jp/blog/2017/02/25/060719


■□■ その他 ■□■

-恵比寿刃 公式FBページ
https://www.facebook.com/yebisuyaiba